tiistai 25. lokakuuta 2011

tuli taas väsättyä pari juustokakkua

                                                         Domino-pätkiskakku

2 X 1 "pötkö" Minttudominokeksejä, eli yksi paketillinen (minä laitoin 1 ½ pkt ja oli mielestäni riittävästi)
60-80g Voita

TÄYTE:

4 Liivatelehteä
10 Pätkistä (minä ostin 2 pätkispussia ja kakkuun käytin 240g, loput pistelin kakun koristeeksi)
250g Maustamatonta tuorejuustoa
1 tlk Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl Kuumaa kahvia

Murenna keksit ja sekoita sulatettu rasva keksimurujen joukkoon. Painele muruseos irtopohja- tai reunavuoan pohjalle. Liota liivatteet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Hienonna sillä aikaa pätkikset ja sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita juuston ja suklaan joukkoon. Puserra liika vesi liivatteista ja sulata ne kuumaan kahviin. Lisää seos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irroita kakku vuoasta ja koristele esim. kaakaojauheella.

                                   Valkosuklaa-juustokakku

Pohja: 

175 g Domino-keksejä täytteineen
70 g sulatettua rasvaa

Murskaa keksit vahvassa pussissa esim. kaulimen avulla. Sulata rasva ja sekoita vuoan pohjalle keksit ja sulanut rasva tasaiseksi massaksi. Itse olen käyttänyt piirakkavuokaa, mutta parempi vaihtoehto on varmasti irtopohjavuoka. Kakun voi myös tehdä suoraan tarjoiluastialle käyttäen vain kehikkona kakkurengasta.

Täyte:

5 liivatelehteä
200 g valkoista suklaata
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä muna-sokerivaahto ja kerma. Sulata suklaa (esim. mikrossa) ja sekoita juusto ja kädenlämpöiseksi jäähdytetty suklaa keskenään. Yhdistä vaahdon kanssa varovasti sekoittaen.

Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta mikrossa 1 dl vettä ja liuota lehdet veteen. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita koko ajan. Kaada täyte pohjan päälle.

Hyydytä kakkua jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakastimessa, jolloin kakku jähmettyy parissa tunnissa. Kakun päälle voi oman maun mukaan tehdä koristeita esim. raastamalla suklaalastuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti