lauantai 15. lokakuuta 2011

kintsuruokaa iltapalaksi

Friteerattuja katkarapuja sekä kanasuikaleita:


rasia broilerin fileesuikaleita sekä pieni pussi isompia katkarapuja

Friteeraustaikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
1 muna
2 rkl öljyä
2 1/2 dl kivennäisvettä (jääkylmänä)

lisäksi:
n. 1 dl vehnäjauhoja ja
öljyä kypsennykseen



Sekoita friteeraustaikinan ainekset sekaisin ja anna seistä noin kymmenen minuuttia.

Pyörittele broileripalat sekä katkaravut vehnäjauhoissa ja upota ne sitten friteeraustaikinaan.
Paista reilussa määrässä öljyä tai uppopaista kauniin kullan ruskeiksi.

Tarjoillaan hapanimeläkastikkeen tai majoneesin kera.

Hapanimeläkastike:




1dl hienoa sokeria
1prk tomaattipyrettä (70g)
2rkl soijakastiketta
0,5dl valkoviinietikkaa
2rkl maissijauhoja
2dl ananaslientä

Laita kattilaan sokeri, valkoviinietikka ja soijakastike. Lämmitä seos kiehuvaksi. Lisää sekaan anansmehuun sekoitetut maissijauhot ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia. Mikäli kastikkeesta tuli liian paksua, voit ohentaa sitä anansmehulla tai vedellä.

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti