Kanaa hapanimeläkastikeessa:
350 g kanan fileesuikaleita
1 sipuli (meillä ei käytetä sipulia lainkaan, ei myöskään valkosipulia)
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana1 paprika
1/4 kiinankaalta
1 prk (290 g/170 g) herkkusieniviipaleita (nämä jätin miehen takia pois)
1 prk (227 g/137 g) ananaspaloja
Viipaloi aluksi sipuli ja valkosipulinkynnet, pilko porkkana ja paprika tikuiksi sekä suikaloi kaali. Ruskista fileesuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sipulit ja paista muutama minuutti. Lisää sitten pilkotut porkkanat ja paista taas pari minuuttia. Lisää seuraavaksi pilkottu paprika ja lopuksi kaalisuikaleet, herkkusienet ja ananakset. Anna kypsyä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun valmistat hapanimeläkastikkeen.
Kastike
1,2 dl valkoviinietikkaa
1 dl sokeria
2 1/2 rkl soijakastiketta
3 1/2 rkl tomaattipyrettä
2 1/2 rkl maissijauhoja
1,2 dl appelsiinimehua/ananasmehua
Itse laitoin vielä reilusruokati chiliä, sillä kun ateria on vain aikuisille, voi chiliä käyttää reiluummin.
Kiehauta kattilassa valkoviinietikka, sokeri, soijakastike ja ketsuppi. Suurusta seos appelsiinimehuun sekoitetulla maissijauholla.
Kaada kastike kana-kasvisseoksen joukkoon ja anna hautua niin, että kasvikset ovat kypsiä. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti