maanantai 14. maaliskuuta 2016

Syntisen hyvät omena-päärynä-tortut

Joskus se visio vain iskee niin kovaa vasten kasvoja, että on ihan pakko tarttua rakkaaseen Kenwoodiini!

Pari päivää olen tässä pyöritellyt mielessäni reseptiä (ja kaapista löytyviä aineita) ja tänään oli toteutuksen vuoro.

Tarun koekeittiö siis esittelee SYNTISEN HERKULLISET OMENA-PÄÄRYNÄ-KINUSKI-VANILJA-MURU-TORTUT =D





Kinuski:


2dl kuohukermaa
1 1/2 dl sokeria
1/2dl siirappia
25g voita

Kiehauta aineita 15-25 min, kunnes seos on sakeaa. Testaa seos tipauttamalla kinuskia kylmään veteen. Jos seos jähmettyy, on se valmista.

Vaniljakastike:


Blå band vanhanajan vaniljakastikepussi (tiedän, laiskuutta!!)
2dl maitoa

Pohja:


200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon kananmuna ja lopuksi jauhot n. 1 dl kerrallaan. Voitele leivosvuoat. Muotoile taikinasta tasainen pallo ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoat pellille ja paista 175 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kevyesti väriä.

Pilko omenat ja päärynät pieniksi kuutioiksi ja valmista muruseos:


50g sulatettua voita
1 dl sokeria
1dl vehnäjauhoja

Täytä valmiin piirasvuoan pohjalle ensin kinuskia, sitten vaniljakastiketta, pilkotut omenat ja päärynät sekä lopuksi muruseosta.

Paista vielä 150 asteessa n. 15 min. 

Tarjoile vaniljajäätelön kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti