maanantai 4. kesäkuuta 2012

lemon curd

Lemon curd 

 

Tämä ihanan raikas täyte sopii niin kakkuihin, muffinseihin kuin pikkuleipiinkin. Minä kun rakastan sitruunaa, niin tulen käyttämään tätä paaaljon!!





Lemon curd 

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
50g voita

Raasta huolella pestyistä sitruunoista keltainen kuori ja purista mehu. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste.
Vatkaa vesihauteessa 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Käytä "käsivispilää" Ota massa pois hauteesta ja sekoita joukkoon kuutoitu voi.
Säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Käytä esim. hillon tilalla, kakun täytteenä tmv.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti