Harmi kun ei keritty kuvaa ottamaan, meni nopeasti parempiin suihin =)
Tässä kuitenkin ohje torttuun:
Ananas-juustotorttu
Pohja;
200g digestivejä
125g voita
Täyte;
200g philadelphia tuorejuustoa (maustamatonta)
1,5 dl sokeria
2,5 dl flora vaniljavispiä
2,5 dl flora vispiä
puoli purkkia ananaspaloja
3 rkl ananasmehua
6 liivatelehteä
Päälinen;
Purkki ananasrenkaita
3dl ananasmehua (tai ananassäilykkeen lientä)
4 liivatelehteä
Sulata voi ja murskaa digestivet. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Muista laittaa irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi, jotta kakun irotaminen pohjasta helpottuu.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljavispi sekä vispikerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokeri sekä ananaspalat keskenään ja lisää vaahdot siihen. Kiehauta ananasmehu ja liuota liivatelehdet siihen. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lado ananasviipaleet hieman hyytyneen täytteen päälle. Kiehauta 1/3 ananasmehusta ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana loppuun ananasmehuun koko ajan sekoittaen. Kaada varoen lusikan avulla kiille kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
Koristele haluamallasi tavalla esim suklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti