torstai 30. toukokuuta 2013

suklaa-pähkinäpiirakka

Suklaa..se syntinen herkku, jota ilman ei voi elää. Ja kahvi, tuo elämän eliksiiri (ainakin väsyneille äideille ). Nämä kaksi yhdessä........TAIVAALLINEN MAKUYHDISTELMÄ! Makeahan tämä piirakka on, eli palanen kuuman kahvikupposen (tai kuhvikapin, kuten Onni-rakas tuota kutsuu) kera nautittuna ja erityisesti silloin, kun lapset ovat päiväunilla, eli talo on hiljainen ja saat  käpertyä sohvan nurkkaan hyvän lehden kanssa.

Arjen pieniä iloja




Nämä kakut vietiin eskariopeille kiitokseksi kuluneesta vuodesta ja loistavasta opetuksesta!

Mietin pitkään, mitä tekisin pähkinä-suklaa levitteestä, joka pyöri kaapissa. No googleen hakusana ja tämän ohjeen bongasin Pirkan sivuilta. 

brownie pohja: 
2munaa
2dl sokeria
100g voita
3dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 dl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
2dl kahvia

kuorrutus: 
1/2 purkkia pähkinä-suklaalevitettä
50g suklaata
halutessaan voi laittaa vielä hasselpähkinöitä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen hieman jäähtyneen kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. (Taikina jää melko löysäksi.)

Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Lusikoi suklaalevite pursotinpussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota levite piirakan päälle raidoiksi.

Taita suklaa paloiksi. Leikkaa palat vinottain puoliksi ja puolikkaat edelleen paksuussuunnassa puoliksi. Näin saat suklaakolmioita, -suikaleita ja -rouhetta. Puolita hasselpähkinät. Koristele piirakka suklaalla ja pähkinöillä. Tarjoa kahvin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti