Meidän perheen toiseksi vanhin mukelo täytti 5v ja sitä juhlittiin Kung Fu Panda -teemalla.
Poika suunnitteli kakkuaan jo kesästä asti, aihen vaihtui tiuhaan ja vasta viime hetkellä toiveeksi tuli Kung Fu Panda.
Ja koska äiti on mälsä, eikä saanut sokerimassasta seisovaa pandaa, niin piirsin sitten elintarvikeväreillä sokerimassaan kuvan.
Ja kun poika näkin kakun, niin ensimmäiseksi kysyi nenäänsä nyrpistäen, että "mitä nuo kukat on?" Niin...eihän pojan kakussa voi olla kukkia.... vai? Selitin, että Kung Fu Pandan maassa kasvaa tuollaisia puita, jotka kukkii kauniisti. No kelpasi selitys ja kakku hyväksyttiin.
Bambuina toimii vohvelirullat, kaikki muut koristeet sokerimassaa.
Kakun kuorrutuksena Flora Vispiä, johon sekoitettu vaniljakreemijauhetta.
Kakun sisällä itsetehtyä omenahilloa, Flora Vispiä sekä dajm-moussea.
Tarjolla oli myös lihavoileipäkakkua...
Kampaviineireitä;
Aika: 3 - 3 1/2 tuntia
- 50 g hiivaa
- 2 1/2 dl maitoa
- ripaus suolaa
- 1 1/2 rkl sokeria
- 1 muna
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 250 - 300 g margariinia
Täyte:
- vaniljakiisseliä tai pähkinätäytettä
Voiteluun:
- munaa
Koristeluun:
- mantelirouhetta
- raesokeria
Liuota hiiva kylmään maitoon.
Lisää suola, sokeri ja kevyesti vatkattu muna.
Säästä n. 1 dl jauhoista leivontaan.
Lisää loput jauhot ja sekoita taikina vaivaamatta tasaiseksi.
Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Levitä rasva levylle ja kaaviloi taikina 30 x 40 cm:n suuruiseksi ja 1/2 centin paksuiseksi levyksi.
Peitä 2/3 taikinasta ohuilla margariiniviipaleilla.
Taita rasvaton taikinaosa margariinilevyjen väliin.
Kaaviloi taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita jälleen kolmeen osaan.
Toista kaavilointi 2 - 3 kertaa.
Leivo pieniksi leivoksiksi tai pitkoksi ja kohota niitä viileässä paikassa 1 - 1 1/2 tuntia.
Jos kohotat leivonnaiset lämpimässä, rasva pehmenee ja valmis leivonnainen on kova ja litteä.
Voitele kohonneet leivonnaiset munalla ja paista 225 asteessa n. 20 min.
Voit valmistaa taikinan myös leipomista edeltävänä iltana ja säilyttää sen jääkaapissa.
Lisää suola, sokeri ja kevyesti vatkattu muna.
Säästä n. 1 dl jauhoista leivontaan.
Lisää loput jauhot ja sekoita taikina vaivaamatta tasaiseksi.
Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Levitä rasva levylle ja kaaviloi taikina 30 x 40 cm:n suuruiseksi ja 1/2 centin paksuiseksi levyksi.
Peitä 2/3 taikinasta ohuilla margariiniviipaleilla.
Taita rasvaton taikinaosa margariinilevyjen väliin.
Kaaviloi taikina kevyesti painellen suorakaiteen muotoon ja taita jälleen kolmeen osaan.
Toista kaavilointi 2 - 3 kertaa.
Leivo pieniksi leivoksiksi tai pitkoksi ja kohota niitä viileässä paikassa 1 - 1 1/2 tuntia.
Jos kohotat leivonnaiset lämpimässä, rasva pehmenee ja valmis leivonnainen on kova ja litteä.
Voitele kohonneet leivonnaiset munalla ja paista 225 asteessa n. 20 min.
Voit valmistaa taikinan myös leipomista edeltävänä iltana ja säilyttää sen jääkaapissa.
Isoäidin neliöitä vaniljakastikkeella sekä vadelmahillolla...
Maailman parasta porkkanakakkua;
Pohja:
4 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
4 porkkanaa
1,5 dl ruokaöljyä
Kuorrute (täyte):
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
vajaan puolikkaan appelsiinin mehu (käsin löyhästi puristettuna)
(ihan pikku loraus 43-likööriä)
hasselpähkinärouhetta
Raasta porkkanat HIENOKSI raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita vaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet ja öljy. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, kaada taikina siihen ja paista 190 asteessa alatasolla n. 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita kuorrutteen aineet sileäksi keskenään ja levitä kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin ja korkkaa aikaisintaan kolmen tunnin päästä.
4 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
4 porkkanaa
1,5 dl ruokaöljyä
Kuorrute (täyte):
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniliinisokeria
vajaan puolikkaan appelsiinin mehu (käsin löyhästi puristettuna)
(ihan pikku loraus 43-likööriä)
hasselpähkinärouhetta
Raasta porkkanat HIENOKSI raasteeksi. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita vaahtoon porkkanaraaste, kuivat aineet ja öljy. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, kaada taikina siihen ja paista 190 asteessa alatasolla n. 35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Sekoita kuorrutteen aineet sileäksi keskenään ja levitä kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin ja korkkaa aikaisintaan kolmen tunnin päästä.
(kuvassa vasemmalla keskellä)
Sekä paljon muita herkkuja!!!!!!!!!!!!!!
Onnea meidän pienelle Kung Fu Leeville !
Loistava toteutus tuossa kakussa! Onnea vielä Leeville täältäkin!
VastaaPoista