Syksy <3
Syksy on vuodenajoista ehkä kaunein, värimaailma on upea, vaikka luonto lakastuukin ja vettä sataa. Jotenkin rauhottavaa aikaa, kun vilkaan kesän jälkeen elämä palaa uomiinsa päivärytmeineen.
Täällä metsän keskellä pääsee nauttimaan todellisesta syksystä, piha täynnä lehtiä, pimeät (siis todella pimeät) illat ja yöt, sieniä ja marjoja joka nurkassa.. luonto tuoksuu...
ja maistuu syksylle. Yllä omena-rahkapiirakka, jonka rahkana toimi lime-valkosuklaarahka ja pohjan päälle levitetty itse tehtyä omenahilloa. omenat kieritettiin sokerissa ja kanelissa.
Tarjoillaan vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Tässä taas tiramisu-marja-juustokakku.
Pohja;
200g digestivejä
75g voita sulatettuna
1.täyte
4 liivatelehteä
1prk tiramisurahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk flora vispiä
1dl sokeria
2. täyte
4 liivatelehteä
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk flora vispiä /flora vanillaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria (jos käytät kermaa)
päälinen;
4 liivatelehteä
3dl mehua
pari desiä marjoja
Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi. painele irtoreunavuoan pohjaan.
1. täyte; Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tiramisurahka, tuorejuusto sekä sokeri. Lisää kermavaahto joukkoon. Kiehauta 3rkl vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää pikkuhiljaa, samalla sekoittaen täytteeseen. lisää täyte pohjan päälle ja laita kakku kylmään siksi aikaa kun teet toisen täytteen.
Täyte 2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa maustamaton tuorejuusto sekä sokerit. Lisää kermavaahto joukkoon. Sulata liivatelehdet 3rkl kiehuvaa vettä ja lisää norona täytteeseen.
Laita kakku taas kylmään.
Päälinen; Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta mehu ja sulata liivatelehdet siihen. Jäähdytä hetki. Levitä marjat hieman jähmettyneen kakun päälle ja levitä varoen mehu marjojen päälle.
Pidä kakku kylmässä ainakin 4h ennen tarjoilua.
Tässä herra-porkkana mökin maasta ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti